P

יצירת משימה חדשה והזמנה

בטרם יצירת משימה ראשונה כדאי לעיין ב"איך להצליח במשימה"

מזל טוב על פתיחת הרדיו הכיתתי

יצירת משימה חדשה מאפשרת הזמנת הכיתה/ הקבוצה ליצירת פודקאסטים.
כל הפודקאסטים, שיעשו תחת קוד המשימה, שתקבלו עם מילוי הטופס- ישלחו לרדיו הכיתתי, ואתם תוכלו לעקוב אחרי תהליכי ההתקדמות של היוצרים.
איך להצליח במשימה?
כמה דברים שכדאי לדעת לפני שליחת משימה

על התהליך של יצירת פודקאסט דרך PODUCATION
ז'אנר הפודקאסט שמלווה כאן הוא דרך סיפור של דמות. זוהי דרך להתחבר לכל נושא, לפתח נקודת מבט והזדהות.
אפשר לבחור נושא ולאפשר לתלמידים לבחור דמות, לתת רשימת דמויות לבחירה, או להשאיר נושא פתוח. כל יצירה של פודקאסט היא תהליך לימודי.
כיוון שפודקאסט מבוסס על מחקר- רצוי דמות אמיתית או ספרותית, או דמות המייצגת מקרה שקרה. ז'אנר הזה יכריח את התלמידים לחקור לעומק את הסיפור, את האנשים שמעורבים, רקע והשלכות.
אם תרצו לתת הנחיות, טיפים, לצרף מקורות-תוכלו לצרף אותם כלינק להודעה על המשימה שתישלח להם.

המבנה של PODUCATION מאפשר לתלמידים עבודה עצמאית, וההקלטות יעשו בתוך הכלי של PODUCATION או בכלי חיצוני אחר, ויעלו לתחנת הרדיו הכיתתית.
הכתיבה של התלמידים תהיה חשופה לכם לאורך כל התהליך לביקורת ולמשוב, והפודקאסטים שייצרו ויעלו לרדיו הכיתתי ייפתחו לשמיעת הקהל אחרי שיאושרו על ידכם (זאת כדי למנוע טעויות או שיימינג)

לפני יצירת משימה
לפני שתשלחו לתלמידים- אנו מזמינים אתכם להיכנס ולהתנסות ביצירת פודקאסט בעצמכם. ניסיון זה יעזור לכם להבין את התהליך, ולתכנן מראש את תהליך העבודה עם התלמידים.

חישבו אם תרצו לארגן גם מחוון עם ציפיות וציונים. קריטריונים לדוגמא- מחקר, כתיבה, בהירות דיבור, עניין, מובנות הסיפור ועוד. תוכלו לצרף את המחוון למשימה כלינק לקובץ שמור ברשת (למשל בDRIVE)

פרטים טכניים:
אין צורך באולפן רדיו- אך עם זאת כדאי לדעת
PODUCATION פועל במחשב בלבד. לכן הינו מתאים לעבודה בבית או בכיתת מחשבים
הקלטות- ניתן לעשות עם מיקרופון למחשב, או דרך הטלפון החכם באפליקציית הקלטה. כל שצריך הוא חדר שקט- בבית או בכיתה.

הפודקאסט ומערך השיעורים:

משימת הפודקאסטים שאתם עומדים לשלוח לתלמידים יכולה להיות משימת סיכום לנושא נלמד אך גם אפשר להתחיל איתה את ההוראה בסגנון כיתה הפוכה.

מומלץ להקדיש יחידת לימוד להסבר על התהליך והתוצר המבוקש, לשלוח אותם להקשיב לפודקאסטים, ולדבר על השאלות המעניינות, שיכולות לעלות בזמן החקר איתן ניתן למצוא זוויות חדשות ומרתקות לסיפור של אירוע דרך דמות.

מומלץ לייצר דיאלוג לאורך תהליך איסוף אבני הבניין לסיפור, בעיקר בשלב הקונפליקט. דיון כזה יכול להעלות שאלות, לחדד את נקודת המבט או לשלוח אותם למחקר נוסף.